Wednesday, 26 April 2017

RADANG APPENDIKS SEMASA HAMIL, DOKTOR PILIH VIVIX

RADANG APPENDIKS SEMASA HAMIL, DOKTOR PILIH VIVIX

fadilahfelicia.blogspot.com

Hi, Assalamualaikum.. Saya Dr. Nadia Abdul Kadir, berumur 34 tahun dan memiliki 4 orang cahaya mata. Saya ingin berkongsi kisah saya menghidap radang appendiks semasa hamil.

Semasa mengandungkan Baby A'isya (anak ke 4) saya 7 bulan lepas, saya mengalami 2 episod sakit pada bahagian kanan perut. Kali pertama dalam 32 minggu dan saya disahkan menghadapi Acute Appendicitis (keradangan pada appendik). 

Disebabkan kandungan masih awal dan pembedahan membuang appendiks adalah berisiko kepada baby, saya membuat keputusan untuk hanya mengambil antibiotiks (setelah berbincang dengan suami saya, Dr Shazly yang merupakan seorang pakar bedah). 

Pada masa yang sama, saya meneruskan pengambilan SET HAMIL SHAKLEE dan juga NUTRIFERON. Alhamdulillah, sakit beransur hilang selepas 2 hari. Namun, pada kandungan berusia 36 minggu, saya sekali lagi diserang sakit perut yang sama seperti sebelum ini. 

Kali ini sangat sakit sampai saya terpaksa dimasukkan ke wad. Sekali lagi saya didiagnos sebagai Recurrent Appendicitis (Keradangan Appendiks yang berulang). Di wad saya diberi intravenous antibiotiks. Sekali lagi saya dan suami di dalam dilema untuk meneruskan pembedahan membuat appendiks atau tidak. Ini kerana, lagi 2 minggu saya dijadualkan untuk elektif cser (saya dah cser 3 kali). 

Kami membuat keputusan untuk tunggu dan lihat. Sekiranya sakit berlarutan, saya akan menjalani pembedahan. Alhamdulillah, setelah 2-3 hari, sakit beransur hilang dan doktor pakar membuat keputusan untuk membuang appendiks semasa cser. Pada 38 minggu, setelah pakar O+G mengeluarkan Baby A'isya, suami saya sendiri mengambil alih untuk mengeluarkan appendiks saya pula! Orang kata, sakit selepas cser + appendicectomy (pembedahan membuang appendiks) adalah lagi sakit berbanding cser sahaja. Ini kerana trauma pada tisu itu lagi banyak.

Bimbang akan perkara ini, saya dah standby VIVIX awal-awal. Sebaik sahaja dibenarkan minum oleh jururawat, saya terus amik 1 SUDU BESAR VIVIX. Alhamdulillah dengan izinNya, petang sebelum maghrib saya dah boleh bangun sendiri dan berjalan ke tandas untuk mandi. 

Malamnya pula saya boleh menjaga Baby A'isya sendirian (suami tidak dibenarkan menemani saya di wad). Setiap hari saya meneruskan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE bersama VIVIX dan NUTRIFERON. Dan pada hari ke 5, saya diceramah oleh jururawat di klinik (diorang sayang saya sebenarnya..hihi..) kerana memandu ke klinik untuk cek jaundice. (Suami di dalam dewan bedah dan tidak dapat keluar hantar kami ke klinik). 

Apapun, pengalaman berpantang kali ini sangat berbeza berbanding 3 kali cser sebelum ini. SAKIT PADA BAHAGIAN CSER SANGAT MINIMAL, LUKA SANGAT CEPAT SEMBUH & SAYA SANGAT BERTENAGA. Saya dah alaminya sendiri dengan keajaiban VIVIX, anda bila lagi?

Jika anda ingin lebih penjimatan saya galakkan untuk ambil 2 botol Vivix sebab anda akan menikmati:

+ JIMAT RM 200.00
+ PERCUMA Keahlian RM 68.90
+ PERCUMA Postage RM10.90
+ Dapat Cash Back RM38.00
+ Nikmati semua produk Shaklee dengan harga yang lebih murah

Nak Dapatkan Dimana? 


CARA 1:

Kalau rasa malu-malu nak Whats Apps atau PM, boleh beli secara terus daripada website Shaklee, klik DI SINI 
Penghataran akan dibuat secara terus melalui GDex dan CityLink ke alamat yang anda berikan.

CARA 2:

Amat dialu-alukan untuk menghubungi saya bagi mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat diambil, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Bandar Baru Bangi dan Putrajaya, saya merupakan pengedar sah Shaklee COD sekitar UKM, Bandar Baru Bangi dan Putrajaya. 

CARA 3:

Amat dialu-alukan untuk menghubungi saya bagi MENDAFTAR sebagai AHLI dan menikmati potongan harga RM10-RM100 bagi setiap produk shaklee.Fadilah
0193913712
Trusted Shaklee Distributor
FB Page: Healthy Warehouse
ig @healthy_warehouse 
COD UKM, Bandar Baru Bangi & Putrajaya

This Is The Newest Post


EmoticonEmoticon